Succesvol solliciteren en communiceren

Herken je dit?

 • Je weet wat je wilt en kunt, maar in sollicitatiegesprekken loop je vast
 • Je hebt het gevoel dat je veel effectiever zou kunnen zijn in gesprekken, maar je weet niet hoe
 • Je hebt veel te bieden, maar geen vlotte babbel. Hoe pak je dit aan?
 • Je hebt moeite met het opstellen van een helder en overtuigend CV
 • Je hebt moeite met het verwoorden van je motivatie, zowel op schrift als mondeling

Wat kan ik je bieden?

Als je als professional op zoek bent naar de baan die echt goed bij jou past, is het belangrijk om te laten zien wie je bent, waar je voor gaat en wat je kunt. Maar jezelf presenteren kan spannend of ongemakkelijk zijn. Zeker als je wat introverter bent of denkt dat je jezelf anders moet voordoen dan je bent. Verrassing: in jouw authenticiteit schuilt juist jouw kracht! Met opdrachten en praktisch oefenen help ik je jezelf beter te presenteren, zowel op papier (CV en motivatiebrief) als mondeling. Ook help ik je effectiever gesprekken te voeren, zowel in je netwerk als bij sollicitaties. Op een manier die bij jou past. Het resultaat? Dat je met meer vertrouwen een gesprek aan zult gaan en het door jou gewenste resultaat sneller bereikt!

Meer weten? Neem gerust contact op!

Referenties

 • René van der Vegt - Beleidsmedewerker Openbare Ruimte en Groen
  "Sofie heeft me getraind, getriggerd en gecoacht op een manier die ik erg waardeer. Ze geeft je een gevoel van gelijkwaardigheid en zorgt voor een veilige omgeving waarin je jezelf kan en mag zijn. Ze begrijpt de kunst van coachen. Ze heeft mij geleerd op een andere manier naar mijzelf te kijken en zo naar een hoger plan gebracht."
  René van der Vegt - Beleidsmedewerker Openbare Ruimte en Groen
  Gemeente Montferland
 • Mira - Communicatieprofessional
  "Na een roerige tijd op werkgebied heeft Sofie mij weer op de juiste koers weten te zetten! Door haar professionele, integere en doortastende aanpak kwam ik er achter welke keuzes ik moest gaan maken en geloofde ik ook in de haalbaarheid hiervan. Daarnaast is Sofie een zeer prettige, warme en inlevende coach, die binnen afzienbare tijd je valkuilen, maar zeker ook je sterktes op tafel weet te krijgen. Nogmaals dank Sofie!"
  Mira - Communicatieprofessional
  Onderwijsorganisatie
 • Nathalie Jacobs - Maatschappelijk werker
  " 'Ik zie zo’n leuke vacature, maar ze kiezen mij toch niet!’ Zo begon mijn traject bij Sofie. Door haar daadkrachtige aanpak ging ik anders naar mezelf kijken en voelde ik me steeds zekerder en sterker; ik ben wel geschikt voor deze baan! Sofie heeft me laten inzien waar mijn kracht zit en heeft me gecoacht om deze te vergroten en uit te dragen. Zowel in mijn CV, motivatiebrief en sollicitatiegesprek heb ik, dankzij goede tips, laten zien wat ik in huis heb! Het werd echt mijn brief en gesprek en niet iets standaards. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me meer zelfverzekerd voelde, maar ook mezelf was tijdens het sollicitatiegesprek. En last but least, ik heb een nieuwe baan! Dank Sofie voor je nabijheid."
  Nathalie Jacobs - Maatschappelijk werker
  Kentalis
 • Ilse Sleutjes - Zelfstandig ondernemer
  "Met doortastende vragen snel tot de kern komen en dit omzetten in een pakkende tekst is waar Sofie ontzettend goed in is. Als startende ondernemer had ik moeite om helder op papier te krijgen wat ik te bieden heb. In afzienbare tijd had Sofie dit duidelijk en wist zij dit te vertalen naar een overtuigend verhaal. Super bedankt, Sofie!"
  Ilse Sleutjes - Zelfstandig ondernemer
  Outsider Inn
 • Piet Machielsen - Gemeentebestuurder
  "Begin 2021 was ik na 11 jaar wethouderschap in dezelfde gemeente toe aan reflectie op mezelf en mijn toekomst. Vanuit welke waarden bekijk ik de wereld om me heen, wat wil ik in de laatste periode van mijn werkleven, waar haal ik plezier uit? Dankzij Sofie kreeg ik goed scherp wat op die vragen mijn antwoorden zijn. In een fijn, ritmisch programma met theorie, testen en praktijkoefeningen. Goede vragen werden me gesteld en het goede 'huiswerk' om te overdenken werd mij meegegeven. En Sofie was er in de sessies altijd om samen daar weer verdere diepte in te onderzoeken. De coaching was leuk om te doen, heeft me veel nieuwe energie gegeven en me klaargemaakt voor een bewuste nieuwe stap!"
  Piet Machielsen - Gemeentebestuurder
 • Marlie Vestjens - Verzorgende IG
  "Ik zat erg vast. Met mezelf in de knoei, wat merkbaar was in mijn werksituatie en privé. Onmacht, moe, onzeker, een negatief zelfbeeld. Door de coaching bij Sofie ben ik anders gaan kijken naar mezelf, en vooral naar wie ik ben. Sofie is rustig, geduldig en vriendelijk en ik had meteen het vertrouwen in haar. Door sessies te volgen en casussen uit de praktijk te bespreken, kreeg ik inzicht in mijzelf. Ook leerde Sofie mij anders kijken naar situaties en gaf ze mij het vertrouwen in mezelf terug, wat ik helemaal kwijt was. Sofie heeft mij geholpen om een nieuwe stap in mijn werk te nemen, waar ik ook meer werkgeluk uit kan en mag halen. Ik voel me zekerder en krachtiger maar ook rustiger. Maar vooral: ik hoef niet perfect te zijn! Heel erg bedankt Sofie!"
  Marlie Vestjens - Verzorgende IG
  Archipel Zorggroep
 • Melissa Leening - Junior Medewerker Kwaliteitscontrole Toezicht
  "In 2022 merkte ik dat ik vastliep op het werk en toe was aan iets anders. Maar wat? Ik ben een loopbaantraject gestart bij Sofie om hier antwoord op te krijgen. Ik ben heel blij dat ik Sofie getroffen heb. Sofie is een fijne gesprekspartner, heeft aandacht voor je, stelt (kritische) vragen en weet tot de kern te komen. Ik heb het ervaren als een heel waardevol traject waar je jezelf nog beter leert kennen en je met hulp van Sofie zelf je eigen vragen beantwoordt. Ze is toegankelijk en laagdrempelig. Zo heb ik de opdrachten binnen mijn traject ook ervaren. Ik gun iedereen een traject als dit, omdat je veel meer over jezelf leert dan alleen het beantwoorden van de vraag waar jij je toekomst ziet qua werk. En o ja, die laatste vraag is voor mij ook beantwoord ;-). Sofie, heel veel dank!"
  Melissa Leening - Junior Medewerker Kwaliteitscontrole Toezicht
  Rechtbank Oost-Brabant
 • Thijs Bakermans
  "Eind 2023 en begin 2024 heb ik een loopbaan- en coachingstraject doorlopen bij BASICZ Loopbaanadvies. Ongelofelijk hoe Sofie een vertrouwde omgeving kan creëren om mijzelf zowel persoonlijk als op loopbaanvlak zo aan het denken te zetten. Sofie heeft mij inzichten gegeven die ik never nooit zonder haar hulp had kunnen vergaren. Dit heeft mij als mens dan ook behoorlijk veranderd. Ik ben mij veel bewuster van mijn persoonlijke 'ikken' en op loopbaangebied weet ik nu wat ik echt wil en waar ik blij van word. Sofie past haar werkwijze feilloos aan op mijn ontwikkeling en behoefte. Precies wat ik nodig had om meer bevlogenheid en positiviteit uit mezelf en mijn toekomstige loopbaan te halen."

  Thijs Bakermans
  Gebiedscoördinator, Gemeente Eindhoven