Wat is BASICZ?

BASICZ is een loopbaanadviesbureau voor organisaties en professionals in de regio Noord-Brabant. BASICZ biedt loopbaanonderzoek, loopbaanbegeleiding, ontwikkeladvies, sollicitatie- en communicatietraining. BASICZ is opgericht door arbeids- en organisatiepsycholoog Sofie Paijmans. Het is Sofie’s missie om professionals te helpen hun natuurlijke drijfveren en talenten (‘basics’) te ontdekken en op basis hiervan hun loopbaanpad vorm te geven, keuzes te maken, zichzelf verder te ontwikkelen, belemmeringen te overwinnen en effectief te communiceren richting de omgeving. Zodat ze met succes hun eigen koers kunnen varen.

De waarheid is altijd te vinden in eenvoud, en niet in de verscheidenheid en verwarring van de dingen
-Isaac Newton-

Over mij

Persoonlijk

Sofie Paijmans, 47 jaar, woonachtig in Den Dungen met man en kind. Aangenaam! Gek op ruimte, licht, de natuur, wandelen, dansen, muziek en films. Daarnaast ben ik al van kinds af aan mateloos geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Wat mij daarbij toen – en nu nog steeds – dreef was een zoektocht naar de essentie. In een wirwar van woorden en gedachten op zoek naar de kern. Wie is hij of zij nu echt? Wat houdt hem of haar daadwerkelijk bezig? Luisteren, aanvoelen en doorgronden zijn mijn tweede natuur. Ook ben ik een resultaatgericht en ondernemend persoon. Het geeft me energie om ideeën werkelijkheid te laten worden. Deze twee kanten van mijn persoonlijkheid zijn de drijvende kracht achter BASICZ en zet ik graag in om jou te ondersteunen.

Professioneel

Sofie Paijmans, 47 jaar, arbeids- en organisatiepsycholoog en loopbaanadviseur, aangenaam! De twee vakgebieden waar ik in ben opgeleid zijn psychologie en communicatie. De afgelopen 24 jaar heb ik als adviseur, coach en trainer veel professionals ondersteund bij het ontdekken van hun drijfveren en talenten, het maken van keuzes, het vormgeven van een loopbaan die bij hen past, het anders omgaan met belemmeringen en het effectief presenteren van zichzelf. Ik heb gewerkt voor alle soorten organisaties die je maar kunt bedenken: klein, groot, multinationals, profit, non-profit. Ik heb diverse coachopleidingen gevolgd en ben ook opgeleid tot communicatieadviseur. Veertien jaar geleden ging het kriebelen en startte ik mijn eigen onderneming BASICZ. Mijn belangrijkste missie: mensen helpen hun eigen kern (‘basics’) te ontdekken en vanuit deze simpele waarheid hun eigen keuzes te leren maken. Daarnaast wil ik iedereen helpen beter te leren communiceren, omdat ik er van overtuigd ben dat meer dan de helft van de menselijke problemen in de wereld verholpen kunnen worden door betere communicatie. Het geeft mij enorm veel voldoening als ik jou als professional bij deze zaken kan helpen. Ik ben psycholoog NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), erkend Register Loopbaanprofessional bij het NOLOC (beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals) en aangesloten bij Logeion (beroepsvereniging voor communicatieprofessionals). Daarnaast heb ik regelmatig intervisie met vakgenoten. Zo houd ik mijn deskundigheid op peil.

In mijn werk ben ik een sterk voorstander van positieve psychologie. Dit is een stroming binnen de psychologie die vooral focust op sterke kanten en mogelijkheden. In navolging van de spreuk ‘je wordt wat je denkt’ is inmiddels wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat focussen op wat er wel (in plaats van niet) is, een totaal ander effect sorteert. Je wordt je steeds bewuster van en krijgt meer vertrouwen in je talenten. Je treedt de wereld op een andere manier tegemoet. Ik ben geschoold in diverse methoden en technieken die aansluiten bij dit gedachtegoed. In de rol van coach, vertaler, facilitator, sparringpartner en inspirator help ik je om jouw eigen, natuurlijke talenten en drijfveren helder te krijgen, dit te vertalen naar duidelijke keuzes, daadwerkelijk stappen te zetten en jezelf authentiek en effectief te presenteren, binnen je eigen organisatie of op de arbeidsmarkt.

Bekijk hier de video: Basicz: even voorstellen.

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure
– Nelson Mandela-

Samenwerking

Om de eigen dienstverlening completer te maken en om zoveel mogelijk in al jouw behoeften te kunnen voorzien, werk ik nauw samen met collega-ondernemers. Zij kunnen je aanvullende diensten bieden die jou als professional of ondernemer verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld als je merkt dat je diep liggende belemmeringen hebt die je tegen blijven werken. Of als je verder wilt met het ontwikkelen van je eigen onderneming. Ik verwijs je graag door.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder
-Afrikaans spreekwoord-

BASICZ draagt bij

Een voorwaarde voor zelfontplooiing is een gezond klimaat, leefomgeving en samenleving, waardoor je vertrouwen hebt in de toekomst, zowel voor jezelf als voor je kinderen. Ik wil hier graag een bijdrage aan leveren. Daarom gaat er standaard 10% van mijn uurtarief naar organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid, milieu en maatschappij. Elke zes maanden kies ik een nieuw doel om te ondersteunen.

Momenteel ondersteunt BASICZ: