Over

Wat is BASICZ?

BASICZ is een adviesbureau voor organisaties en professionals, gericht op loopbaanadvies, ontwikkeladvies, effectieve communicatie en presentatie. Opgericht door arbeids- en organisatiepsycholoog Sofie Paijmans. Het is Sofie’s missie om professionals te helpen hun authentieke kern te ontdekken, op basis hiervan hun eigen keuzes te maken, belemmeringen te overwinnen en overtuigend te communiceren richting de omgeving. Zodat ze met succes hun unieke, eigen koers kunnen varen.

De waarheid is altijd te vinden in eenvoud, en niet in de verscheidenheid en verwarring van de dingen
-Isaac Newton-

Over mij

Persoonlijk

Sofie Paijmans, 44 jaar, woonachtig in Den Dungen met man en kind. Aangenaam! Al van kinds af aan ben ik mateloos geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Wat mij daarbij toen – en nu nog steeds – dreef was een zoektocht naar de essentie. In een wirwar van woorden en gedachten op zoek naar de kern. Wie is hij of zij nu echt? Wat houdt hem of haar daadwerkelijk bezig? Luisteren, aanvoelen en doorgronden zijn mijn tweede natuur. Ook ben ik een resultaatgericht en ondernemend persoon. Het geeft me energie om ideeën werkelijkheid te laten worden. Deze twee kanten van mijn persoonlijkheid zijn de drijvende kracht achter BASICZ en zet ik graag in om jou te ondersteunen.

Professioneel

De twee vakgebieden waar ik in ben opgeleid en waar ik warm voor loop zijn psychologie en communicatie. Begrijpen wat mensen beweegt en snappen hoe communicatie werkt. Dat vind ik leuk. Na mijn studies economische en arbeids- en organisatiepsychologie heb ik de afgelopen twintig jaar als adviseur, coach en trainer veel professionals ondersteund bij het ontdekken van hun drijfveren en talenten, het maken van keuzes, het vormgeven van een loopbaan die bij hen past, het anders omgaan met belemmeringen en het effectief presenteren van zichzelf. Ik heb diverse coachopleidingen gevolgd en ben opgeleid tot communicatieadviseur. Tien jaar geleden ging het kriebelen en startte ik mijn eigen onderneming BASICZ. Als ondernemer weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om te weten waar je voor gaat en staat. Het geeft mij dan ook enorm veel voldoening als ik jou als professional hierbij kan helpen. Ik ben psycholoog NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), erkend Register Loopbaanprofessional bij het NOLOC (beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals) en aangesloten bij Logeion (beroepsvereniging voor communicatieprofessionals). Daarnaast heb ik regelmatig intervisie met vakgenoten. Zo houd ik mijn deskundigheid op peil.

In mijn werk ben ik een sterk voorstander van positieve psychologie. Dit is een stroming binnen de psychologie die vooral focust op sterke kanten en mogelijkheden. In navolging van de spreuk ‘je wordt wat je denkt’ is inmiddels wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat focussen op wat er wel (in plaats van niet) is, een totaal ander effect sorteert. Je wordt je steeds bewuster van en krijgt meer vertrouwen in je talenten. Je treedt de wereld op een andere manier tegemoet. Ik ben geschoold in diverse methoden en technieken die aansluiten bij dit gedachtegoed. In de rol van coach, vertaler, facilitator, sparringpartner en inspirator help ik je en motiveer ik je jouw eigen, natuurlijke talenten en drijfveren helder te krijgen en om te zetten naar jouw eigen koers en effectieve zelfpresentatie en communicatie, binnen je eigen organisatie of op de arbeidsmarkt.

Bekijk hier de video: Basicz: even voorstellen.

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure
– Nelson Mandela-

Samenwerking

Om de eigen dienstverlening completer te maken en om zoveel mogelijk in al jouw behoeften te kunnen voorzien, werk ik nauw samen met collega-ondernemers. Zij kunnen je aanvullende diensten bieden die jou als professional of ondernemer verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld als je merkt dat je dieperliggende belemmeringen hebt die je tegen blijven werken. Of als je verder wilt met een training in advies- of gespreksvaardigheden. Ik verwijs je graag door.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder
-Afrikaans spreekwoord-

BASICZ draagt bij

Een voorwaarde voor zelfontplooiing is een gezond klimaat, leefomgeving en samenleving, waardoor je vertrouwen hebt in de toekomst, zowel voor jezelf als voor je kinderen. Ik wil hier graag een bijdrage aan leveren. Daarom gaat er standaard 10% van mijn uurtarief naar organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid, milieu en maatschappij. Elke zes maanden kies ik een nieuw doel om te ondersteunen.

Momenteel ondersteunt BASICZ:

Contact