Wat klanten zeggen over BASICZ

 • Mariska Knapen - Senior Juridisch Adviseur
  "In 2019 voelde ik de behoefte om te onderzoeken wat qua werk nog meer passende kansen en mogelijkheden voor mij zouden zijn en in welke rol ik het beste tot mijn recht zou komen. Sofie heeft me uitstekend geholpen door zowel objectieve testen in te zetten als door mij aan het denken te zetten in onze gesprekken. Ze stelde me gerichte, prikkelende vragen die me hielpen terug te gaan naar wat ik echt wil, waar ik echt enthousiast van word. Sofie doet dit met een combinatie van vriendelijkheid en doortastendheid waardoor je echt tot antwoorden voor jezelf komt! Ik heb haar ervaren als een echte professional."
  Mariska Knapen - Senior Juridisch Adviseur
  Gemeente Eindhoven
 • Jeroen Ansems - Specialist Inzetbaarheid
  "Sofie is een kei in het eenvoudig en helder ontrafelen van complexe loopbaanvraagstukken. Ze stelt je gerichte vragen en vat zaken voor je samen via een prettig en gelijkwaardig gesprek. Daarbij observeert en analyseert ze scherp waardoor je geruisloos bij je kern komt. Een onderzoek wordt altijd tijdig afgerond met een heldere en doelgerichte rapportage. Ik doe daarom vaak een beroep op Sofie voor diverse loopbaan- en ontwikkelonderzoeken voor collega’s van de Gemeente Eindhoven."
  Jeroen Ansems - Specialist Inzetbaarheid
  Gemeente Eindhoven
 • Annelies Beugelink - Adviseur en Projectmanager
  "Na een aantal maanden uit de running te zijn geweest was ik op zoek naar een volgende stap in mijn loopbaan. Ik wist niet goed wat ik wilde en hoe ik een volgende stap kon zetten. Wat in mijn hoofd een enorme warboel was, kon Sofie ontrafelen en helder maken. Wat ik ook heel fijn vond was dat het loopbaanvraagstuk breder werd bekeken. Sofie had oog voor mijn persoonlijke situatie en ontwikkeling. Zowel in mijn loopbaan als in mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik nog steeds veel plezier van dit traject!"
  Annelies Beugelink - Adviseur en Projectmanager
  Louter Advies
 • Anoniem
  "Zeer deskundige psychologe die op een innemende wijze met een casus aan de slag gaat. Zij is in staat om je met je eigen innerlijke ik aan de slag te laten gaan en jezelf te leren ontdekken. Van hieruit kan je enorm groeien en ontwikkelen en weet je voor je zelf ook waar je grenzen zijn."
  Anoniem
  Spontaan geplaatst op Google
 • Fleur Wouters - Verkeersplanoloog
  "Eind 2018 heb ik bij Sofie een ontwikkelonderzoek gedaan omdat ik mijn werk écht niet meer leuk vond. Sofie heeft me laten nadenken over wat ik belangrijk vind in het leven en in het werk. Toevallig kwam toen net een functie vrij op onze afdeling die veel beter bij me paste. Sindsdien heb ik ontzettend veel plezier in mijn werk. Binnenkort start ik met een functie die nóg beter aansluit op wat ik leuk vind, waarbij ik tijdens de sollicitatie opnieuw gebruik hebt gemaakt van het rapport dat Sofie heeft opgesteld. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor het terugvinden van mijn werkplezier en passie!
  Fleur Wouters - Verkeersplanoloog
  Gemeente Eindhoven
 • Mira - Communicatieprofessional
  "Na een roerige tijd op werkgebied heeft Sofie mij in 2021 weer op de juiste koers weten te zetten! Door haar professionele, integere en doortastende aanpak kwam ik er achter welke keuzes ik moest gaan maken en geloofde ik ook in de haalbaarheid hiervan. Daarnaast is Sofie een zeer prettige, warme en inlevende coach, die binnen afzienbare tijd je valkuilen, maar zeker ook je sterktes op tafel weet te krijgen. Nogmaals dank Sofie!"
  Mira - Communicatieprofessional
  Onderwijsorganisatie
 • René van der Vegt - Beleidsmedewerker Openbare Ruimte en Groen
  "Sofie heeft me getraind, getriggerd en gecoacht op een manier die ik erg waardeer. Ze geeft je een gevoel van gelijkwaardigheid en zorgt voor een veilige omgeving waarin je jezelf kan en mag zijn. Ze begrijpt de kunst van coachen. Ze heeft mij geleerd op een andere manier naar mijzelf te kijken en zo naar een hoger plan gebracht."
  René van der Vegt - Beleidsmedewerker Openbare Ruimte en Groen
  Gemeente Montferland
 • Nathalie Jacobs - Maatschappelijk werker
  " 'Ik zie zo’n leuke vacature, maar ze kiezen mij toch niet!’ Zo begon mijn traject bij Sofie. Door haar daadkrachtige aanpak ging ik anders naar mezelf kijken en voelde ik me steeds zekerder en sterker; ik ben wel geschikt voor deze baan! Sofie heeft me laten inzien waar mijn kracht zit en heeft me gecoacht om deze te vergroten en uit te dragen. Zowel in mijn CV, motivatiebrief en sollicitatiegesprek heb ik, dankzij goede tips, laten zien wat ik in huis heb! Het werd echt mijn brief en gesprek en niet iets standaards. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me meer zelfverzekerd voelde, maar ook mezelf was tijdens het sollicitatiegesprek. En last but least, ik heb een nieuwe baan! Dank Sofie voor je nabijheid."
  Nathalie Jacobs - Maatschappelijk werker
  Kentalis
 • Ilse Sleutjes - Zelfstandig ondernemer
  "Met doortastende vragen snel tot de kern komen en dit omzetten in een pakkende tekst is waar Sofie ontzettend goed in is. Als startende ondernemer had ik moeite om helder op papier te krijgen wat ik te bieden heb. In afzienbare tijd had Sofie dit duidelijk en wist zij dit te vertalen naar een overtuigend verhaal. Super bedankt, Sofie!"
  Ilse Sleutjes - Zelfstandig ondernemer
  Outsider Inn
 • Piet Machielsen - Gemeentebestuurder
  "Begin 2021 was ik na 11 jaar wethouderschap in dezelfde gemeente toe aan reflectie op mezelf en mijn toekomst. Vanuit welke waarden bekijk ik de wereld om me heen, wat wil ik in de laatste periode van mijn werkleven, waar haal ik plezier uit? Dankzij Sofie kreeg ik goed scherp wat op die vragen mijn antwoorden zijn. In een fijn, ritmisch programma met theorie, testen en praktijkoefeningen. Goede vragen werden me gesteld en het goede 'huiswerk' om te overdenken werd mij meegegeven. En Sofie was er in de sessies altijd om samen daar weer verdere diepte in te onderzoeken. De coaching was leuk om te doen, heeft me veel nieuwe energie gegeven en me klaargemaakt voor een bewuste nieuwe stap!"
  Piet Machielsen - Gemeentebestuurder
 • Marlie Vestjens - Verzorgende IG
  "Ik zat erg vast. Met mezelf in de knoei, wat merkbaar was in mijn werksituatie en privé. Onmacht, moe, onzeker, een negatief zelfbeeld. Door de coaching bij Sofie in 2022 ben ik anders gaan kijken naar mezelf, en vooral naar wie ik ben. Sofie is rustig, geduldig en vriendelijk en ik had meteen het vertrouwen in haar. Door sessies te volgen en casussen uit de praktijk te bespreken, kreeg ik inzicht in mijzelf. Ook leerde Sofie mij anders kijken naar situaties en gaf ze mij het vertrouwen in mezelf terug, wat ik helemaal kwijt was. Sofie heeft mij geholpen om een nieuwe stap in mijn werk te nemen, waar ik ook meer werkgeluk uit kan en mag halen. Ik voel me zekerder en krachtiger maar ook rustiger. Maar vooral: ik hoef niet perfect te zijn! Heel erg bedankt Sofie!"
  Marlie Vestjens - Verzorgende IG
  Archipel Zorggroep
 • Melissa Leening - Junior Medewerker Kwaliteitscontrole Toezicht
  "In 2022 merkte ik dat ik vastliep op het werk en toe was aan iets anders. Maar wat? Ik ben een loopbaantraject gestart bij Sofie om hier antwoord op te krijgen. Ik ben heel blij dat ik Sofie getroffen heb. Sofie is een fijne gesprekspartner, heeft aandacht voor je, stelt (kritische) vragen en weet tot de kern te komen. Ik heb het ervaren als een heel waardevol traject waar je jezelf nog beter leert kennen en je met hulp van Sofie zelf je eigen vragen beantwoordt. Ze is toegankelijk en laagdrempelig. Zo heb ik de opdrachten binnen mijn traject ook ervaren. Ik gun iedereen een traject als dit, omdat je veel meer over jezelf leert dan alleen het beantwoorden van de vraag waar jij je toekomst ziet qua werk. En o ja, die laatste vraag is voor mij ook beantwoord ;-). Sofie, heel veel dank!"
  Melissa Leening - Junior Medewerker Kwaliteitscontrole Toezicht
  Rechtbank Oost-Brabant
 • Thijs Bakermans
  "Eind 2023 en begin 2024 heb ik een loopbaan- en coachingstraject doorlopen bij BASICZ Loopbaanadvies. Ongelofelijk hoe Sofie een vertrouwde omgeving kan creëren om mijzelf zowel persoonlijk als op loopbaanvlak zo aan het denken te zetten. Sofie heeft mij inzichten gegeven die ik never nooit zonder haar hulp had kunnen vergaren. Dit heeft mij als mens dan ook behoorlijk veranderd. Ik ben mij veel bewuster van mijn persoonlijke 'ikken' en op loopbaangebied weet ik nu wat ik echt wil en waar ik blij van word. Sofie past haar werkwijze feilloos aan op mijn ontwikkeling en behoefte. Precies wat ik nodig had om meer bevlogenheid en positiviteit uit mezelf en mijn toekomstige loopbaan te halen."

  Thijs Bakermans
  Gebiedscoördinator, Gemeente Eindhoven
 • Karlijn Verhoeven

  “Welke volgende carrière stap past het beste bij mij? Met deze vraag worstelde ik al langere tijd. Sofie heeft mij tijdens ons loopbaantraject in 2024 niet alleen geholpen om een antwoord te vinden op deze (werkgerelateerde) vraag, maar zij heeft mij ook geholpen om dichter bij mezelf te komen. Ik heb geleerd om beter naar mijn eigen stem te luisteren. Wat vind ik nu eigenlijk leuk en waarom? Of, beter nog, wat vind ik niet leuk en waarom? Op het eerste gezicht eenvoudige vragen, maar voor de antwoorden moet je soms diep graven. Sofie heeft mij daarbij geholpen door goed te luisteren, de juiste vragen te stellen, doortastend en oprecht geïnteresseerd te zijn. Bovendien was zij in staat om hierbij een veilige sfeer te creëren, waardoor ik mezelf open en kwetsbaar op durfde te stellen. Bedankt Sofie, voor dit leerzame traject!”

  Karlijn Verhoeven
  Gerechtsjurist - Rechtbank Utrecht